Alla bolag - Massor med info om alla typer av bolag

Administration i ett nystartat aktiebolag

Administration i ett nystartat aktiebolag

I början är det många saker som du som startat ett aktiebolag måste lära dig och göra. Skatteverket har flera bra, korta och gratis introduktioner om vad man ska tänka på och hur man ska driva olika typer av företag. Mer om dessa och hur du anmäler dig finns på skatteverkets hemsida. Några av det viktigaste och som vissa tycker tråkigaste är administration. Vissa delar av administrationen kan du låta någon annan sköta eller så vill du ha bra kolla och göra det själv. Det finns även många bra affärssystem för små och medelstora bolag som antingen kan installeras lokalt på datorn eller köras via en webbläsare.

Bokföring i ett nystartat aktiebolag

Bokföring aktiebolag

En del nya aktiebolag lägger ut bokföringen på en extern firma och annars kan man köpa ett bokföringsprogram och sköta bokföringen själv ganska lätt.

Det är tillåtet att göra bokföringen med papper och beständig penna och detta kan vara bra om du nyss startat ditt aktiebolag eftersom det både ger överblick och möjlighet till eftertanke. Att använda Excel eller andra kalkylprogram är inte tillåtet vid bokföring eftersom det finns möjlighet att göra oregistrerade ändringar.

Vissa banker som t.ex. Handelsbanken, Swedbank och SEB tillhandahåller olika bokföringsprogram kopplade till ditt bankkonto. Det vanligaste programmet är SpeedLedger men även SPCS förekommer och dessa bokföringsprogram kopplar automatiskt många av transaktionerna mot ditt bankkonto till bokföringsprogrammet.Mer fakta om alla typer av bolag

Här kan du hitta mycket mer intressant information och fakta om alla olika former av bolag men också en del roliga och lustigt om företagsformer.Meny - Alla bolag
Till förstasidan på www.alla-bolag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
AktiebolagEnsklid firmaJämförNyheter